2007. március 10., szombat

Kátyjával a Vörös Téren
























































Itt az ideje, hogy bemutassam Nektek Kátyját. (: Ezt azért tartom fontosnak, mert nagyon kedves és szimpatikus lánynak találom, és valószínűleg a jövőben több időt fogok vele tölteni. Röviden a családját is bemutatom, azért mert sztem nagyon érdekes, de ezt Ti magatok is eldönthetitek.
Kátyja édesapja félig magyar, félig szlovák (azt hiszem, a nagyszülők kecskemétiek), édesanyja pedig orosz (kirgiz vér folyik az ereiben (: ); mindketten orvosok és Lengyelországban ismerkedtek meg gyakorlaton. Milyen romantikus. (: Öt gyerekük van, közülük Kátyja a legidősebb (28 éves), ő Léván született és Pozsonyban tanult, ill. most már tanít! Gimnáziumban szlovák nyelvet, irodalmat, nyelvtant, történelmet; egyetemen pedig orosz nyelvet. Ő most a doktorijára készül a Puskinban. 3 öccse van és 1 húga: Anton informatikus, Pável orvos, Mária konzervatóriumban tanul forte pianón, a legfiatalabb öccse, Péter (22 éves) pedig szintén Moszkvában tanul egyetemen, őt valószínűleg lesz is alkalmam megismerni. (:
Ez a hétvége elég hosszúra sikeredett az Oroszországban élők számára, ugyanis itt március 8-a – Nőnap, nemzeti ünnepnek számít. Ezért kiadták a csütörtököt munkaszüneti napnak, és pénteken sem volt tanítás. Azt gondoltam, nagyon unalmas lesz ez a 4 nap szünet a koliban, de mekkorát tévedtem!
Csütörtökön (03.08) délután összefutottam Kátyjával a folyosón, mondta, hogy épp a Vörös Térre mennek, van-e kedvem velük tartani? Naná! Gyors öltözés, és irány Moszkva szíve! De beszéljenek magukért a képek, most nem lesz fukar velük. (:
1. kép: Kátyja és Hanka a Tretyakovszkaja metróaluljárójában. Mint már említettem, itt nem kopárak a metróaluljárók; csodaszépek, külön képeslap sorozatot is készítettek róluk, amit már meg is vettem. (:
2. kép: Alighogy kiértünk az aluljáróból, egy kisebb tömegre lettünk figyelmesek. Az emberek nem mást vettek körbe, mint Lenint! Na jó, csak imitátor, és később a cár is befutott. ((: hehe
3. kép: Ez már a Kreml fala és bástyái, bámulatos!
4. kép: Kátyja a sétányon, már kigyúltak a város fényei.
5. kép: Én a Vörös Téren! A háttérben a Vaszilij Blazsennij székesegyház, Lenin mauzóleuma és a Kreml egy tornya látható.
6. kép: A jobb oldalon látható épület a Történelmi Múzeum, monumentális!
7. kép: És abban a pillanatban felragyogott a tér, pontosabban a GUM, a hatalmas bevásárlóközpont.
8. kép: A kedvencem: Minyin és Pozsárszkij vezér műemléke a székesegyház tövében.
9. kép: Visszapillantás a hídról a térre.
10. kép: A Kreml fala, bástyái, és a dóm aranyos kupolái, mindez tükröződve a folyó színén!
Igen, azt hiszem, „beleszerettem” Moszkvába, most már nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért itt lehetek és láthatom mindezt! Egy élet is kevés, nem hogy három hónap megismerni ezt a várost, a világ egyik legszebb fővárosát. (:

2 megjegyzés:

Balazs Engedi írta...

Már a régiek is megmondták, hogy Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog :)

Névtelen írta...

Ez a Vörös Tér tényleg bitang jól nézz ki! Na majd egyszer, valamikor egy messzi távoli időben én is megnézem!

ui: Ennek a félnótás Orbánnak is inkább a március 8. munkaszüneti napra nyílvánításáért kellene népszavazgatnia...