2007. április 29., vasárnap

Állatkert





























A képekre várva, így megkésve csak most írok a múlt hét keddi (04.17.) programról. Krisztivel és Ányjával mentünk el a moszkvai állatkertbe, ahova diákok számára ingyenes a belépés. A ZOO két részből áll, és nagyon érdekes, hogy ezeket egy út választja el, ami fölött egy kis hídon lehet átmenni. Mindkét oldalon található egy nagy tó szigetekkel, amiken házikók állnak a vízimadarak részére. Apropó madarak, leírom, milyenek élnek ebben az állatkertben: kacsák (pl. kubai fütyülő kacsák), hattyúk, gólyák, darvak, üstökös gémek, flamingók, struccok, emuk, sirályok, holló, aranyfácán, sas, keselyű, baglyok (pl. hóbagoly).
Természetesen sok egzotikus állattal is lehet találkozni: nagymacskákkal (gepárd, leopárd, hópárduc), és egyéb ragadozókkal (vörös, sörényes és szürke farkas, róka), patás állatokkal (zsiráf, gnúk, vadlovak, észak-kaukázusi kos, hegyi kecske, kétpúpú teve, szarvasok). Sajnos, a tengeri élőlények közül csak fókákat és rozmárt láttunk, a delfineket csak később költöztetik ki. A medvék is lehet, hogy még téli álmot alszanak, mert közülük csak a jegesmedvét és az édes kis mosómedvéket láttuk. Ha már az aranyos állatoknál tartunk, akkor megemlítem az ugri-bugri mókusokat és kengurukat is. (:
Az állatkertnek egész elefántparkja van, hármat is láttam belőlük. (: És van egy majomház is, a majmócák közül most csak párat említenék: páviánok, mandrillok, selyemmajmok, oroszlánmajmocskák, csuklyás- és mókusmajmok.
Sok szép fotót készítettek a lányok, amik közül hetet a családtagjaimnak „ajánlok”:
Anyának - páviánok, mert úgy tudom, szereti a majmokat, akik „a vasárnapi ebéd alatt rendkívül értelmesen viselkedő gyerekeire” emlékeztetik őt. Apának – kelet-kaukázusi tur (kőszáli kecske), azt hiszem, nagyon szívesen vadászni ilyen vadra is. Gábornak – gepárd, mert ő amennyire ki nem állhatja a kutyákat, annyira rajong a nagymacskákért, és ez a gepárd ráadásul hozzá hasonlóan egy napimádó. (: Szabó nagyapámnak – hegyi kecske, mi más, hiszen kecskéket tart a ház körül. Kiss nagyapámnak – elefánt, mert néha ő is olyan komótosan csinálja a dolgokat. (: Nagynénémnek, Editnek – jegesmedve, mert neki is van egy Bundzsija, és szereti a medvéket. Mamának pedig kenguru, nem is egy, hanem kettő, és puszi!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Über baró állat ez a gepárd!
Hozd haza, nagy királyság lesz, majd sétáltatom meg minden!