2008. augusztus 11., hétfő

Makói Muzsika


Már jó pár éve megrendezésre kerül városomban a 3-4 programból álló rendezvénysorozat. Mint az elnevezésből is kiderül: zenés műsorokat állítanak össze, melyek közt ált. szerepel egy hangszeres produkció (pl. Besh o droM, Benkó Dixieland); opera-, operett- vagy musical –est és nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy olyan vendégművészeket hívjanak meg, akik Makóhoz kötődnek. Ilyen módon lépett fel már az 1. Makói Muzsika alkalmával Szentpéteri Csilla zongoraművésznő, tavaly Vajda Júlia és Cseh Antal operaénekesek, akik innen származnak, és itt szerezték a zenei alapokat.

Számomra ennek a rendezvények mindig a musical előadás a fénypontja! A Jézus Krisztus Szupersztár és az Evita ugyan nem tartoznak a kedvenceim közé (nekem az Elizabeth és a Valahol Európában a favoritok), de a tavalyi produkció, a Jekyll és Hyde valóban nagyszerű volt! Idén egy musical estet (Best of Broadway) tartottak, ahol mindenki meghallgathatta a számára legkedvesebb darabokat.

Minden szép és jó lett volna, két „apróságot” leszámítva. Az előadás eredetileg aug. 9-ére volt meghirdetve, és már csak 10 perc volt a kezdésig, amikor a sorban álló vendégeket elküldték, és a nézőtérről is kezdték felállítani a korábban érkezőket. Először nem értettük a dolgot, majd kiderült, hogy vmi eszement betelefonált, és bombariadót csinált!!! Ez persze nem a szervezők hibája, de azért kellemetlen volt. Végül jól alakult az este, a barátnőimmel az Ámor nevű kulthelyen múlattuk az időt. (:

Vasárnap sikerült megtartani az estet, amire nagyban beharangozták Feke Pál (képen) részvételét is! Ő viszont nem lépett színpadra, ami nagy csalódás volt számomra… ): Később kárpótolt Varga Lajos látványa, aki szintén a Társulat tagja, és a rockoperában Laborc szerepét alakítja. Nagyon kellemesen csalódtam, mivel élőben nagyon jól néz ki! A tévéadások alapján jóval alacsonyabbnak gondoltam, de egyáltalán nem az! Nagyon-nagyon jól mutat a színpadon, már alig várom, hogy ismét láthassam aug. 19-én a szegedi Szabadtérin Feke Pállal és Vadkerti Imrével együtt.

Nincsenek megjegyzések: