2007. február 21., szerda

Beszéljünk oroszul!


A tegnapi tájékoztató és szintfelmérés után ma (02.21.) már órát is tartottak az intézetben a magyaroknak. Valószínűleg úgy lesz, hogy az első hat hetet a közgazdászhallgatókkal tanulom végig, utána a magyar nyelvészekkel leszek egy csoportban. Az első csoportba osztottak be (: , ami 8 főből áll. A keddi pihenőnapunkat leszámítva minden hétköznap három 90 perces óránk lesz, vagy 9.30-kor vagy 11.10-kor kezdődik a tanítás. Háromféle óránk lesz: orosz nyelvi gyakorlati kurzus, üzleti nyelv, és a legizgalmasabbnak ígérkező: Oroszország gazdaságának aktuális problémái. (:
A mai napon Olga Nyikolajevnával volt nyelvi gyakorlatunk, amire orosz tanárjelöltek is bejöttek. Az elején ki kellett közülük választani egyet, és bemutatkozni, kérdéseket feltenni nekik pár perc erejéig. Az volt a véleményük, hogy nagyon jól beszélek oroszul. (: hehe
Ma Moszkva nevezetességeivel foglalkoztunk (audiovizuális óra, térképismerettel fűszerezve), egyfajta kedvcsinálóként, de a tanárnő azt ígérte, ha jó lesz az idő, akkor az órát a város utcáin sétálgatva tartja meg. Egy kb. harmincfős magyar csoport tegnap már járt a Vörös téren, de én akkor épp oda voltam vásárolni, így nem tartottam velük. Igazság szt nem bánom; egyrészt, mert inkább külföldi diákokkal szeretnék programot szervezni, hogy gyakorolhassam a nyelvet, másrészt pedig nem szeretek ennyi emberhez alkalmazkodni, szívesebben osztom be saját magam az időmet, kiváltképp ha városnézésről van szó. ;)
[Apának: nem fogok idegenek kocsijába beszállni egyedül, meg amúgy sem, és nagyon vigyázok magamra! (: ]

4 megjegyzés:

Anish írta...

Wow, ha már most ilyen jól beszélsz mindenki szerint, akkor mi lesz mire hazajössz!!! Nagyon kened-vágod majd a nyelvet az tuti:))) Örülök neki nagyon, hogy máris így megtaláltad a helyed, csak így tovább!
Puszillak

z írta...

megy ez neked!!minden rendben van veled!! úgy látom:):)

bárcsak én is ilyen messze lehetnék most ettől az országtól

z írta...

Matyi voltam:)

TagBagger írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.