2012. március 27., kedd

Hosszú hónap

Amilyen gyorsan elröppent az első hónap, olyan lassan akar eltelni ez a néhány hét, ami még március végéig hátra van. 31 napos hónap… és ha véget ér, akkor még 3 hónap, mire hazamehetek. Nem tudom, miért érzem mostanában úgy, hogy csak vánszorognak az óramutatók.

Csak azt érzékelem, hogy nem tudom magam lekötni mentálisan. Igyekszem minél több programot és hobbit találni, lásd főzés, úszás, énekkar, zenekar, dán tanfolyam, pub quiz, koncertek, bulik, de még így is sok időm marad töprengeni, és azon elmélkedni, milyen volt, amikor szakmai kihívásokkal néztem szembe, nap mint nap bizonyítani kellett a munkahelyemen, és ezért még jól meg is fizettek. Most nem végzek produktív tevékenységet, ezért kellene elkezdenem a szakdolgozatomat. Időnként kell prezentációkat tartanom a suliban, de még mindig kevés, nekem ez már „luxus”, hogy a dolgos évek után csak így lógathatom a lábam.

Az időjárás hirtelen változásai is megviselnek, néha indokolatlanul fáradtnak érzem magam, le kell dőlnöm néhány órára délutánonként. Próbálok energiát meríteni a napsütésből, ha szép az idő, és nem sietek, akkor az egyetemről hazafelé szoktam egy kis kerülőt tenni az erdő felé, hogy kicsit feltöltődjek. Ami még segíteni szokott, ha ezt a számot meghallgatom.

http://www.youtube.com/watch?v=ADP65wbBUpc&ob=av2e

Közeleg a húsvéti szünet, és egyelőre nem sikerült semmit megszerveznem… Sok ismerősöm utazgat, v. egy távolabbi helyre (pl. Krakkóba, mert oda volt olcsó jegy), v. haza a családhoz. Én meg már előre félek attól, mit kezdek itt magammal másfél hétig. Próbálok találni olcsó fuvart Koppenhágába, ha összejön, akár egyedül is elmegyek pár napra. Végre beszabadulhatnék a kulturális pezsgésbe, már alig várom, hogy egy múzeumban sétálgathassak!

Arra jöttem rá, hogy Esbjerg túl kicsi és nyugodt város ahhoz, hogy hónapokig érdekes legyen. Szükségem van arra, hogy kitűzzek magam elé kisebb célokat, megszervezzek utazásokat akár csak néhány napra is. Anya majd meglátogat ápr. végén, egy hetet együtt töltünk, de az még egy hónappal arrébb van, addig is ki kell mozdulnom innen! Teljen már el a március!!!

Nincsenek megjegyzések: