2008. október 15., szerda

Segítő ké(s)z


A cégben belül működik a Helping Hands („segítő kezek”) elnevezésű csoport, ami olyan programokat szervez, ami jó célt szolgál. Gyűjtöttek már adományokat árva gyerekek és állatmenhelyek támogatására, egyik alkalommal vállalták, hogy rendbe teszik egy gyermekkórház kertjét, és mentek Normafára is szemetet gyűjteni. Az alkalmazottak közül bárki csatlakozhat, munkaidőben megyünk el dolgozni, ami természetesen rendes munkaórának számít. (;
Ennek a programnak a keretében mentük el Csobánkára, ahol is egy anya- és gyermekotthon környékét tettük rendbe. A község határán áll egy hatalmas ház, ami egyházi tulajdonban van. Nemrég döntöttek úgy, hogy a helyi tiszteletes választása alapján olyan várandós és kisgyerekes anyák is jöhetnek az otthonba, akik egyedül várják, ill. nevelik a gyermeküket, vagy nem várhatnak támogatást a szűkös anyagi körülmények közt élő családjuktól. A vidéki környezet olyan nyugodt légkört teremt, ami egész biztosan segít az anyukáknak ebben a nehéz időszakban.
Napsütéses délelőtt indultunk a cég elől. Csobánkán reggeli várt minket, friss péksütik, alma, forró tea és szörp. Meghallgattuk a szükséges utasításokat, ill. a védelmi előírásokat. Voltak, akik a kerítést festették, voltak, akik az előző csapat által összeszedett farönköket és ágakat aprították fel és hordták el. Mi a sövény megtisztítására vállalkoztunk, először rönköket hordtuk el az útból, majd nagyobb ágakat kerestünk, amik tüzelőnek is kiválók. Később nyesőollóval kapcsolódtam be a munkába. ((:
Kis időt azért szakítottunk a sétálásra is, nagyon jól esett kint lenti a természetben, végre a friss levegőn és gyönyörködni az ősz pompás színeiben. Tehát elmondhatom, hogy nemcsak másokkal, de magunkkal is jót tettünk. (:

Nincsenek megjegyzések: