2008. október 10., péntek

Mi visz előre?

A mi cégünk az egy annyira tuti cég, hogy a pénzügyi mutatók mellett az alkalmazottaira is figyel. Különösképpen ez a dolga a csapatok vezetőinek, akik a mi karrierünk fejlődését tartják szem előtt. Minden hónapban tartunk úgy nevezett P4G-t (Partners for Growth), aminek keretében megbeszéljük, hogy mik a kitűzött céljaim, mikor szeretném azokat elérni és mily módon. Ezen kívül még más dolgokat is megtárgyalunk, hogy mennyire felelek meg a helyi teljesítménymutatóknak, és betartom-e az előírásokat (ezt külön csapatok ellenőrzik, tehát mellébeszélésről szó sem lehet).
A végén pedig elmondhatom, hogy érzem magam, van-e valami, ami a lelkem nyomja, és a mit várok el a csapatvezetőmtől, természetesen ő is elmondja, miként tud engem támogatni, és mik a munkámmal, hozzáállásommal kapcsolatos észrevételei.
Az első ilyen beszélgetés azzal az emberrel zajlott, aki annak idején interjúztatott, és úgy döntött, bizalmat szavaz nekem és felvesz a csapatába. Ez volt vele az első, és valószínűleg utolsó ilyen beszélgetésem, ugyanis egy multinál minden változik, máshova kerül a cégen belül, és más emberekért felel majd. Sajnálom, hogy nem ő lesz tovább a közvetlen felettesem, mert igazán alkalmas tartottam erre a szerepre.
A visszajelzése felém az volt, hogy csak így tovább! Nem minden új ember ennyire lelkes, vállaljak továbbra is sokat, és profitáljak abból, hogy több területen is be tudok segíteni. Aminek különösen örülök, az az a megjegyzése volt, hogy már rögtön az elején látszott rajtam, hogy nyitott vagyok, és bátran ki merek állni mások elé, szerinte ez vihet majd előre. (:

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ahogy ismerlek -nem vihet, hanem vinni fog! ;)
Puszi

Névtelen írta...

Helló! Mi történt a hosszú hajaddal? :(

Ekka írta...

Kedves "csak úgy"! Nyugi, már újra növesztem. (;
UI: Te hol csekkoltál képet rólam? Hmmm...

Névtelen írta...

Kedves Ekka,

El sem tudod képzelni mekkora élményt okozott blogbejegyzésed! Végre valaki, aki ilyen konstruktívan hisz az élet legfontosabb értékeiben és vetíti ki munkahelyi életére. Csak ilyen hozzállással és értékrenddel lehet bizalmat ébreszteni és fenntartani a mindennapi emberi és üzleti kapcsolatainkban. Örömmel tölt el, hogy ilyen gyorsan és ilyen nagyszerűen sikerült átlátnod egy multinacionális cég roppant bonyolult működését és már játszi könnyedséggel mozogsz benne, tervezed karriered.

Jómagam is a Tiédhez nagyon hasonló értékeket vallok, és azt hiszem elmondhatom magamról, hogy mint vállalati vezető sikeresen plántáltam is őket egy prosperáló multinacionális cég vállalati kultúrájában. Azóta cégünk egy új növekedési pályára állt és piacvezetőként méltóan érdemelte ki üzletfeleink kimeríthetetlen bizalmát. Remélem ezzel sokak számára - például számodra is - jó példát mutatok!

Ekka, nem is tudom mit mondhatnék még...
Well done, csak így tovább!

Jeffrey Skilling
Enron

Névtelen írta...

Szia Ekka!

Mar regen irtal ide, gondoltam megkerdezem, azota van-e valami valtozas a munkahelyeddel kapcsolatban. Minden rendben ment a havi rendszeres megbeszelesen a kozvetlen fonokoddel? Apropo, milyen az uj felettesed? En amugy szemely szerint nagyon szeretem a multinacionalis vallalatokat, hiszen rengeteg toket invesztalnak az orszagba, rengeteg adot fizetnek, es ez igy a valsag idejen nagyon jol jon! Udvozlettel, es sikerekben nagyon gazdag Uj Evet kivanok! Csak igy tovabb a munkaban!

Kaplar Imola

Névtelen írta...

Kedves Imola!

Jól érzem, hogy Te is multinacionális cégnél dolgozol? Nincs kedved neked is egy blogot indítani az ottani nagyszerű életedről "csodaágon" címmel?

Mohinder

Névtelen írta...

Kedves Mohinder!

Igen , en is egy multinacionalis cegnel dolgozom, de elkepedve olvasom , hogy gyumolcsot osztogatnak a Diageonal! Nalunk (PhilipM) cigarettat adnak, es en bizony, aki utoljara apam kulcsrazart szekrenyebol csentem a buzrudacskakat, hat bizony napi masfel dobozzal elpofogok manapsag. Ennyi erovel a Diageoban is osztogathatnanak alkoholt, es a gyengebb jellemeknek erosen szembesulniuk kellene az alkoholbetegseg megletevel.

Egyebkent lattam Nandi bejegyzeset is, es erdekelne, hogy tudnek-e tole vasarolni egy fel mazsa jonatant? Ha igen, akkor megkeresem az elerhetosegein!

Boldog Uj Evet mindenkinek, aki multinal es aki nem multinal tengeti hetkoznapjait es hetvegeit!

Imola