2008. szeptember 17., szerda

DIAGEO I.


D, mint Daily Fun (Mindennapos jókedv)
Lassan egy hónapja vagyok a cégnél, ez talán nem annyira hosszú idő, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le, de úgy érzem, hogy itt tényleg nagyszerű a légkör. A kollégáim nagyon kedvesek, segítőkészek és értik a dolguk. Munka közben abszolút megengedett a viccelődés, sőt kötelező! ((:

I, mint Induction (Bevezetés)
Mármint bevezetés a cég rejtelmeibe. (: Minden újonnan érkezőnek részt kell vennie egy háromnapos tréningen, aminek keretében számos prezentációt tartanak, de tényleg mindegyik szolgál vmi plusz információval. A legvégén pedig mindenki megkapja a céges pólót! (;

A, mint Alcoholic Drinks (Alkoholos italok)
Bár ezt már mind tudjátok, azért még egyszer leírom, hogy cégünk premium szeszes italok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Most még annyi érdekességet elárulok, hogy 26%-os részesedésünk van a Zwack Rt-ben, tehát az Unicum és a Fütyülős márkákhoz is van közünk!

G, mint Get Fruity
A cégünk csatlakozott egy olyan programhoz, amelynek célja, hogy az alkalmazottak egészségesebben éljenek. Hetente kétszer gyümölcskosarat hoznak a konyhába, minden finomsággal telipakolva.

E, mint Environment Protection
Komoly hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, az iratokat nem nyomtatjuk ki, elektronikus formában bonyolítjuk a levelezést, és a számítógépen archiváljuk a dokumentumokat. Munka végeztével teljesen lekapcsolujk a számítógépeket. A konyhákban nem műanyag poharak, hanem céges bögrék vannak.

O, mint Open-air Office
A multinacionális cégek többségében nyitott irodákat találunk, ez sokkal közvetlenebbé teszi a kollégák közti viszonyt és az egymás közti kommunikációt is megkönnyíti. (folyt.köv.)

2 megjegyzés:

some woman írta...

nahat en itt a vilag masik oldalan meg a diageo-nak konyvelek... azaz egy ceel-company-jenek...ah hosszu.:D

Névtelen írta...

Get Fruit, hát ez beszarás.

Nem is értem, hogy ez még más multinál miért nem jött elő.

Mert hát vegyük figyelembe, hogy a gyümölcs egészséges, tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, rostokkal. Serkenti a vérkeringést, az emésztés, a jobb és precízebb gondolkodást. Illetve (a kutyaharapást leszámítva) nincs is jobb módszer másnaposság ellen. Gondolom egy alkoholgyártónál ez is szempont.

Mint hivatalos őstermelő légyszi segíts már nekem, mert én üzleti lehetőséget látok ebben. Ha jól olvasom a cikkeket 800-an dolgoztok ennél a cégnél és hetente kétszer kaptok gyümölcsöt. Azért az egészséges életmódhoz nem is egy alma kell, hanem azért másfél kiló gyümölcsöt szeritnem illik adni egy embernek. Ez hetenként 2.4 tonna gyümölcs, vagyis havi durván 10 tonna (azért számítsuk bele, hogy nyáron amikor a felsővezetésnél kitör a baracklekvár főzési szezon, azért jól fog jönni pár kiló extra sárga barack).

Már elég régóta vagyok a szakmában, Mórakerten és rajtam kívül nem hiszem, hogy van aki ekkora mennyiséget a megfelelő minőségben le tudna szállítani. Legalább is gondolom nem jártok hetente kétszer nagybani piacra.

Multifunkcionális vállakozóként nem csak saját, bio(!) kertekkel rendelkezek, hanem kimagaslóan megbízható forrásokból impotálok be déli, kommersz és egzotikus gyümölcsöket (banán, mangó, datolya, stb). Melléktevékenységben bérbeadást is végzek, így megfelelő lízing keretében tudok biztosítani a gyümölcsök elhelyezéséhez szükséges, kb 300 darab kosarat.

A Ti oldalatokról szerintem könnyedén kapnátok állami támogatást erre a projektre, ugyanis segíti a magyar fiatalság egészségének megőrzését és támogatja az egyébként is gyengén teljesítő magyar mezőgazdaságot.

Légyszi jelezz, ha érdekel az üzleti ajánlatom, mert szerintem ez mindkettőnknek hasznos lehet és megfelelő publicitás mellett akár új irányvonalakat tudnánk elindítani a magyar mezőgazdaságban és a multinacionális cégkultúrákban.

Üdv:

Napszámos Nándor
BGTÉSZ (Böszme Gazdgák Termélési és Értékesítési Szövetkezete)
Ügyvezető igazgató

Ui: amint már említettem, vállalkozásunk a rugalmasságra szakosodott! Ha a havi 10 tonna gyümölcs elfogyasztása nem várt "szellőket" idéz elé az Open Air munkakörnyezetben, szívesen ajánlanám figyelmükbe cégünk által forgalmazott nagyteljesítményű szagtalanító berendezéseket.